2017-07-13 13:59:10• hírek • Szatmár.ro

Hibrid vagy elektromos buszok beszerzését is tervezi Szatmárnémeti

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Tizenöt új, dízel-hajtású autóbuszt lízingel a Transurban Rt. - ezek még idén munkába állnak.

Kereskényi Gábor polgármester egy éves munkáját bemutató sajtótájékoztatón esett szó a tömegközlekedés modernizálásáról. A polgármester elmondta: Szatmárnémetiben 2007 óta nem állt munkába vadonatúj autóbusz. A legutóbbi tanácsülésen viszont a tanácsosok gyakorlatilag zöld utat adtak 15 vadiúj gépjármű megvásárlásának, amiket hét éves lízinggel vennének meg. 

Emellett tervbe vették húsz elektromos vagy hibrid-hajtású autóbusz beszerzését, amit EU-s finanszírozással oldanának meg, hiszen erre is lehet pályázni. A polgármester elmondása szerint inkább a hibrid buszokat tartaná előnyösebb vásárnak, ugyanis azok valamivel olcsóbbak, mint a teljesen elektromos meghajtásúak.

Azt is megtudtuk, hogy tervezik a tömegközlekedési vállalatnál bevezetni az online jegy és bérletvásárlás lehetőségét is.

A polgármester szerint a következő időszakban egyre többen használják majd ki a tömegközlekedés adta lehetőségeket Szatmárnémetiben is. Amióta eltörtölték a külföldről behozott autók beiratási illetékét, több mint 4 ezerrel nőtt a megyeközpontban beiratott gépjárművek száma. Ezzel pedig zsúfoltabb volt a közlekedés, emellett pedig eddig sem volt megfelelő számú parkolóhely Szatmárnémetiben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: